Ga naar de inhoud

Terugblik symposium en informatiemarkt Technologie, zorg en wonen

Donderdag 11 november 2021
Van 10.00 tot 16.00 uur
Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7 in Wierden

Op donderdag 11 november 2021 hebben wij een symposium annex informatiemarkt gehouden in het Ontmoetingscentrum in Wierden. Wij zijn blij dat wij deze keer fysiek bij elkaar konden komen, nadat ons symposium vorig jaar digitaal moest plaatsvinden als gevolg van de corona-maatregelen. We mochten ruim 70 belangstellenden begroeten, niet alleen senioren maar ook een aantal jongeren hetgeen zonder meer heeft bijgedragen aan het geanimeerde karakter van deze bijeenkomst.

Het symposium werd in de ochtenduren gehouden. Na een openingswoord door onze voorzitter, Secil Arda, vond een drietal presentaties plaats:

  • ‘De match tussen mens en zorgtechnologie’ door Marloes Postel, associate lector Technology, Health & Care aan de Saxion Hogeschool;
  • ‘Woonzorgvisie vanuit het gemeentelijk perspectief’ door Anja Prins, wethouder voor o.a. Wonen en Zorg, gemeente Losser;
  • ‘TOPfit Project, Diabetes 2’ door Anne-Ruth Oosterbroek, docent/onderzoeker Zorg & Technologie aan het ROC van Twente en Annemiek Metz, onderwijskundig adviseur.

De middagsessie stond in het teken van ‘doen’ in de vorm van de zorginformatiemarkt, waarbij inzicht werd gegeven in boeiende technische vernieuwingen en producten die de zorg kunnen beperken, zelfstandig en veilig blijven wonen mogelijk maken, zelfredzaamheid bevorderen en communicatiemogelijkheden vergroten. Er is goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om diverse producten uit te proberen. Een viertal zorgaanbieders gaf acte de presence: Technologie & ZorgAcademie (TZA), Qwiek, Anne4Care en TOPfit.
De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel. Volgend jaar hopelijk een bijeenkomst zonder corona beperkingen of –bedreigingen!

Deel dit artikel

Email