Ga naar de inhoud

Deelnemers 80+ voor onderzoek gezocht

Elke dag voert u algemene dagelijkse taken uit, zoals het in- en uit bed stappen, aankleden, en naar het toilet gaan. Deze taken zijn voor u waarschijnlijk vanzelfsprekend. Voor ouderen die herstellen na een gebroken heup zijn deze taken helaas minder vanzelfsprekend en is er vaak revalidatie nodig om weer goed te herstellen.

Herstel kan op verschillende manieren gemeten worden.

Tegenwoordig worden draagbare sensoren steeds vaker toegepast om herstel te meten. Draagbare sensoren zijn kleine apparaatjes die op het lichaam gedragen kunnen worden. Deze apparaatjes kunnen signalen van het lichaam meten, zoals de hartslag of activiteit tijdens bewegen. Mogelijk kunnen draagbare sensoren ook het herstel in het uitvoeren van algemene dagelijkse taken meten. Dit weten we alleen nu nog niet zeker en willen we graag onderzoeken, zodat we mogelijk in de toekomst het herstel voor ouderen met een gebroken heup beter kunnen meten.

Helpt u mee?

We willen het onderzoek namelijk graag uitvoeren bij volwassenen die op dit moment geen gebroken heup hebben. Wanneer mag u meedoen? U mag meedoen als:

  • U 80 jaar of ouder bent.
  • U gevaccineerd bent met het COVID-vaccin.
  • U zelfstandig algemene dagelijkse taken kunt uitvoeren, zoals het zelfstandig in en uit bed komen.
  • U goed de Nederlandse taal beheerst en begrijpt.

Voor het onderzoek willen we vragen of u eenmalig een keer naar de Universiteit van Twente wilt komen.

Het onderzoek wordt daar uitgevoerd in een speciaal ingericht appartement (foto) en zal ongeveer 2 uur duren. Tijdens het onderzoek draagt u een aantal draagbare sensoren en wordt u gevraagd verschillende dagelijkse activiteiten uit te voeren, waaronder lopen, opstaan uit een stoel en het bereiden van een lunch. Voor uw reis naar de Universiteit kunt u een reiskostenvergoeding krijgen. In overleg is het ook mogelijk dat de onderzoeker u ophaalt bij huis.

 

Contact: info@proo-overijssel.nl of 06-51589886.
Wij informeren de onderzoeker over uw mogelijke deelname bereidheid.

Deel dit artikel

Email